Besplatna dostava u RH za narudžbe od 35 €

Search
Search
Close this search box.

Pravilna njega kose zimi

zenski-sesiri-za-zimu-jesen

Došlo je vrijeme u godini kada više boravimo u grijanim, zatvorenim prostorijama. Takav suh, a topli zrak ima direktan utjecaj i na našu kosu, isušujući njezinu prirodnu vlažnost što ju čini više suhom, lomljivom, sklonijom petljanju ali i manje sjajnom i elastičnom.

Nerijetko se događa da zimi kosa više puca, a sve su to posljedice stresa koji doživljava uslijed toplo hladnih promjena, ali i drugih štetnih čimbenika (pr. smog).  Ni zimska odjeća ne ide nam na ruku; tu su debeli džemperi čiji sastav materijala izrazito petlja dugu, tanku kosu stvarajući čvoriće koji se teško raspetljavaju, a pri raspetljavanju neminovno je da će koja vlas puknuti. No čak ni oni s punijom kosom nisu izuzeti u promjenama jer kao i svima koji nose kape, kosa se dodatno masti i gubi željeni styling.

Postavlja se pitanje, kako onda pravilno i kvalitetno njegovati kosu zimi?

Zaštita od temperaturnih šokova

Vašoj kosi pristupajte blago i nježno. Barem svakog jutra i večeri nježno ju rasčešljajte. Ako volite pletenice ili pundže ovo je savršeno vrijeme da ju lagano povežete i na taj način smanjite površinu izloženu vanjskim utjecajima.

Nosite kape i šešire kad god izlazite van stana da zaštitite tjeme i smanjite doticaj s vlagom koja će sigurno imati utjecaja i na vaš željeni styling. Osim što vam štiti i kosu i sinuse, definitivno ćete biti i u trendu jer osim kapa koje su dostupne u svim bojama, ove godine u trendu su i šeširi koje možete damski nositi u svakoj prilici.

Instant njega iz bočice

Da bi održavali visoku kvalitetu vlasi i bujnost te zdravlje kose, vanjski mehanizmi zaštite nažalost nisu dovoljni. Uz njih treba djelovati i s adekvatnom njegom.

Ako ste primjetili da vam je kosa izrazito suha i oštećena te da joj treba više od njege koju radite kod vašeg frizera, preporuka je redovitog korištenja intenzivnih, profesionalnih maski za kosu. One mogu biti na bazi keratina, hijalurona ili raskošnih biljnih ulja koji intenzivno njeguju.

Koju bazu za njegu odabrati, ovisi o vašem tipu kose. Ukoliko imate gustu i neukrotivu kosu predlažemo dobro znanu XPRESS masku za brzu regeneraciju španjolskog proizvođača Nirvel, odnosno ARGAN masku za slabu (krhku) i tanku kosu. Obje maske su pogodne za suhu kosu.

Namijenjeni za profesionalno salonsko korištenje, no dostupni u prodaji, sigurno će biti jedni od vrhunskih preparata za njegu u vašem domu, a idealni za ovo doba godine.

Ako volite prirodne sastojke maske poput ricinusovog ulja mogu vam pomoći, no budite oprezni da ju ne koristite prečesto kako si ne bi začepili pore ili poremetili prirodni mehanizam lučenja sebuma. Radije tada odaberite njegu zasnovanu na prirodnim sastojcima, pomno kombiniranu kako bi pružila kosi sve potrebno, a bila u skladu s vašim vizijama njege.

Francuski luksuzni brend Eugene Perma poznat je po svojoj kolekciji prirodne njege pa takve tretmane možete zatražiti u svim bolje opskrbljenijim salonima. Na primjer keratinska linija ESSENTIEL fantastično djeluje na punoću, elastičnost, te obnavljanje i duboko regeneriranje kose.

TSUBAKI ultra obnavljajući tretman također je sjajan izbor u trenutnom oživljavanju suhe i beživotne kose. Tsubaki ulje koristile su gejše za njegu svoje kose. Ovo prirodno ulje dobiva se iz sjemenki Camelie japonice i dubinski obnavlja dehidriranu kosu. Zahvaljujući fuziji ove biljke te fosflipida i suncokretovog ulja, aminookiseline, aktivni kolagen i keratin stvaraju željeni učinak antioksidacijskog djelovanja i vlažnosti koja daje zdrav sjaj i punoću kosi.

Ovo su ključni proizvodi za sve žene koje vole puštati dužinu, odnosno nisu sklone šišanju. Kosa je nakon ove njege mekana, sjajna i zacijeljenih vrhova.

Kvalitetna ulja općenito doprinose zdravlju kose pa je jedan od top odabira i delikatno ulje K-time DeLight ARGAN+ Oil pogodno za sve tipove kose, uključujući i tanku do vrlo tanku kosu.

Zdrava hrana za sjaj kose

Još jedan bitan fiziološki faktor utječe na našu kosu, a to je stres. Kako bi se oslobodili istoga ne zaboravite i zimi održavati svoje tijelo vitalnim kroz redovitu rekreaciju koja će vam pomoći u otpuštanju napetosti i zagrijavanju.

Odaberite tjelovježbu u kojoj uživate i nemojte čekati novogodišnje odluke da bi se to promijenilo. Tijelo će vam zahvaliti na svakoj akciji i njezi koju mu pružite, a posljedično pospješiti vitalnost te zdrav i lijep izgled.

Bolja cirkulacija dovest će i do poboljšane mikrocirkulacije skalpa što stvara veći volumen i sjaj kose uslijed veće prokrvljenosti. Nastojte unositi zdravu hranu u organizam koja će vas nutritivno nahraniti, jedine sezonske namirnice, puno voća te kuhana jela. Kave i čajeve ne morate izbaciti no budite u svemu umjereni.

Vaše unutarnje zadovoljstvo, ispunjenost i mir odrazit će se i na zdravlje vaše kose, a time i na zadovoljstvo vaših frizera ♥.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)